Info

Bostadspodden

En podd för dig som är intresserad av bostäder, bostadsmarknaden och allt runt omkring. Vi diskuterar budgivningar, statistik, mäklare, trender, sälj- och köptips och bostadsmarknaden generellt. Allt det här blandar vi med intervjuer från personer i branschen, tips på saker man kan göra på booli och hemnet för att bli en bättre bostadsköpare och kanske lite skvaller från senaste visningen vi varit på. Ställ gärna frågor eller kom med idéer till oss på insta Bostadspodden.
RSS Feed
Bostadspodden
2020
February
January


2019
December
November
October
September


2018
May
April
March


2017
November


2016
December
November
October
September
July
June
May
April
March
February


2015
December
November
October
September


All Episodes
Archives
Now displaying: Page 1
Feb 26, 2020

Hur kommer man som ung in på bostadsmarknaden? Och kan man ens komma in på bostadsmarknaden idag som barnfamilj?

I avsnitt 38 träffar vi Joakim Båge som är ekonomijournalist och programledare på EFN. Han har dessutom nyligen släppt boken Bostadsskolan på Storytel. Joakim delar med sig av sina bästa tips på hur man tar sig in på den svenska bostadsmarknaden!

Ljud från Bensound.

Jan 30, 2020

Avsnitt 37. Hur vet du vilken mäklare som är bäst i ditt område? Och är det viktigt vilken byrå mäklaren jobbar på? Vi träffar Alexandra Eldin från HittaMäklare som ger sina bästa tips och råd till säljare och mäklare. Jossan betalade 10 000 kronor i arvode när hon sålde sin första bostad - är det ens möjligt idag? Och svaret ni väntat på - kostar det verkligen 300 000 kronor att sälja sin villa i Gnesta?

 Ljud från Bensound.

Jan 15, 2020

Avsnitt 36. Klimatångest? Lyssna och hör vad du kan börja göra för att göra ditt boende mer hållbart och hur du kan påverka mer. Vi snackar nämligen hållbara bostäder med Axel Wallin som är Hållbarhetschef på SBAB Bank. Du får tips och råd om vad du kan börja göra redan nu och vad du kan lämna eller ta senare. Vi pratar också om gröna bostäder och vad det innebär för miljön och för din plånbok.

Har du koll på hur energieffektiv din bostad är? Här kan du se din villas energideklaration: https://www.boverket.se/sv/energideklaration/sok-energideklaration/

Ställ frågor och följ Bostadspodden på instagram.

Ljud från Bensound.

Dec 18, 2019

Avsnitt 35. Vi svarar på era inskickade bostadsfrågor! Vad är det för skillnad på att köpa ett bostadsrättsradhus eller ett du äger själv? Kommer kraschen snart? Och mycket mycket mer!

Ställ frågor och följ Bostadspodden på instagram.

Ljud från Bensound.

Nov 15, 2019

Avsnitt 34. Stämmer det att en apa kan sälja en bostad i Stockholms innerstad? 

I det här avsnittet har vi besök av Carolina Stegman, tidigare VD för Fastighetsmäklarförbundet och nu jurist på LRF konsult. Vi reder ut myter - och kanske några sanningar - om mäklarbranschen. Vi pratar också om alla orostankar kring en köp-sälj-situation. I vilka situationer kan man lita på mäklaren och när kan man det inte?

Ställ frågor och följ Bostadspodden på instagram.

Ljud från Bensound.

Oct 18, 2019

Tips som gör dig till en bättre budgivare.

I avsnitt 33 pratar vi om budgivningar och budgivningsstrategier. Hur går en budgivning till? Vilka taktiker finns och vilka fungerar bäst enligt statistiken?

Matilda har vunnit med taktiken psykaren och Jossan har gjort fel under många år. Lyssna för att inte gå på samma missar!

 

Ställ frågor och följ Bostadspodden på Instagram.

 

Ljud från Bensound. 

Oct 8, 2019

Avsnitt 32. Vad gör man när en relation tar slut? En gemensam bostad är för de flesta det dyraste två personer äger ihop. Hur ska man tänka när en bostad ska bli två? Kan man förbereda sig för en separation?

Vi träffar juristen Amanda Wibom för att få svar på våra och era frågor.

Ställ frågor och följ Bostadspodden på Instagram

Ljud från Bensound.

Sep 20, 2019

Välkommen till en helt ny säsong av Bostadspodden! I det här avsnittet pratar vi om vad man ska tänka på när man flyttar ihop. Vad är viktigt att tänka på när du flyttar in hos någon annan? Och hur delar man egentligen på boendekostnaderna?

Ställ frågor och följ Bostadspodden på Instagram.

Ljud från Bensound.

May 29, 2018

I det här avsnittet går Jossa igenom statistik från 100 000 budgivningar som vi analyserat och Kalle pratar om utveckling av bostadsmarknaden efter skärpta amorteringskravet. Lyssna in och kom supergärna med feedback!

Apr 17, 2018

I det här avsnittet intervjuar vi Milla Qviberg som är grundare av ekorummet.se och scandinavianeco.com. Vi pratar ekorenovering, vad man ska tänka på och vad som är enklast att göra rätt.

Mar 26, 2018

Efter en skakig höst, rekordmånga bostäder till salu och nytt skärpt amorteringskrav behöver vi prata om läget på bostadsmarknaden. Vad betyder allt det här för våren och resten av året? Vi klämmer även in lyssnarfråga - ska man passa på att köpa dyrt nu eller? - och uppdatering av Jossas byggplaner.

Nov 3, 2017

Bubblan spricker! Eller? Är bostadsmarknaden egentligen rätt stabil, förutom en liten justering på priserna på lägenheter i Stockholm? Vi reder ut siffrorna och pratar om vad förändringarna vi ser nu skulle kunna bero på.

Dec 20, 2016

Vi pratar med Mary Starck som är försäljningschef på Bonava om hur man som bostadsköpare ska tänka kring nyproduktion. För- och nackdelar, hur processen ser ut och sånt där :) Lyssna!

Dec 6, 2016

Det här avsnittet så pratar vi om våra renoveringar och lärdomar från att ha köpt två riktigt sunkiga renoveringsobjekt :) Vi pratar också om bostadspoddens framtid och tar upp ett par lyssnarfrågor, en om förhandsbud och en om omvärderingar i syfte att lägga om lån.

Nov 22, 2016

I det här avsnittet så intervjuar vi Paulina Draganja, även känd som Förvaringsdrottningen. Hon är förutom expert på förvaring även författare, bloggare och föreläsare, och kommer med många tips på hur man ska tänka kring förvaring i sin bostad. Och hur man får ett bättre liv.

Nov 8, 2016

Denna gång passar vi på att förtydliga ett par saker från avsnitt 21 angående uppskov innan tar en lyssnarfråga och sen pratar tempen på bostadsmarknaden just nu.

Oct 25, 2016

I det här avsnittet så intervjuar vi Erik Olsson, fastighetsmäklare, vd för och ägare av Erik Olsson Fastighetsförmedling, ordförande i Bättre Bolån, ordförande i FMF, ledamot i Hemnet och allmän storkändis. Lyssna på Erik prata om bostadsmarknaden, digitaliseringen vi står inför i vår bransch och smarta tips till alla mäklarstudenter.

Oct 11, 2016

Detta avsnitt så svarar vi på två lyssnarfrågor, en fråga om hurvida det är smart att skjuta upp vinstskatten vid försäljning av en bostad och sen en fråga vad man ska göra när man hindras från att besiktiga eventuella fuktskador. Kluriga grejer!

Sep 27, 2016

I det här avsnittet intervjuar vi Tor Borg, Chefsekonom på SBAB. Vi pratar om Sveriges ekonomi, framtida ränteförändringar, hur banker sätter ränta och hur det amerikanska presidentvalet kan påverka svenska bostadsmarknaden. Lyssna, det är tokintressant, lovar!

Sep 13, 2016

Ett avsnitt där vi försöker oss på en uppdatering av både våra egna bostadssituationer och bostadsmarknaden generellt efter sommaren. Vad hände efter amorteringskravet? Har bostadsmarknaden kommit igång igen?

Jul 14, 2016

I det här avsnittet pratar vi bostadsjuridik med Christian Hägglund från Stance. Vi pratar om fallet där en medlem i en bostadsrättsförening rev en bärande vägg och vad man ska tänka på i ett juridiskt perspektiv när man köper en bostad.

Jun 30, 2016

I det här avsnittet pratar vi om svårigheten med om man ska sälja först eller om man ska köpa först. Å ena sidan är det rätt trevligt att veta vad man får för sin egen bostad innan man köper en ny, men å andra sidan kan det ju bli rätt stressigt om man inte har någonstans att bo och inget som passar dyker upp på marknaden? 

Jun 14, 2016

I det 16:e avsnittet av bostadspodden pratar vi med Lisa Kerstinsdotter från Sober om homestaging, homestyling och hur man ska inreda vid försäljning av en bostad.

May 30, 2016

Vad är det som händer på bostadsmarknaden? Väldigt många objekt ute och fallande priser? Är det nu jag ska passa på att köpa en bostad? Kalle och Jossa snackar om det senaste från bostadsmarknaden. Dessutom, hur funkar det här med att riva bärande väggar utan styrelsens tillstånd om man bor i en bostadsrättsförening? Inte okej va?

May 18, 2016

Det här avsnittet pratar vi med Johanna Lindström från Anticimex om besiktningar. Hur funkar det med besiktningar, när görs dom och vad ska man tänka på? Vad kan hon berätta för roliga och knasiga besiktningshistorier? Allt detta i avsnitt 14 av bostadspodden.

1 2 Next »